Olivia Colman filmek, amiket érdemes megnézni

Olivia Colman Kép forrása: Netflix Inc. / Szerző: Liam Daniel

Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas brit színésznő nevéhez számos emlékezetes alakítás köthető. Ha kíváncsi vagy rá, melyek Olivia Colman legjobb filmjei, akkor olvasd tovább cikkünket, ugyanis a folytatásban ezek közül mutatunk be 8-at.

1. Az apa

Anthony nyolcvan körüli férfi, egyre mélyebbre süllyed a demencia állapotába. Éppen elmarja maga mellől az ápolóját, amikor lánya, Anna bejelenti, hogy Londonból Párizsba költözik a barátjával. Ha az apa visszautasítja a gondozóját, a lánya kénytelen őt idősotthonba vinni.

Anthony állítja, hogy nincs semmi problémája az emlékezőképességével, de egyre jobban kételkedni kezd szeretteiben, és nem tud visszaemlékezni élete fontos eseményeire sem. Elmosódnak a határok múlt és jelen között, eltorzul az idő, eltűnnek az ismerős arcok…

2. Fleabag

A Fleabag egy rendkívül szórakoztató hat részes komédia sorozat, amelyet egy díjnyertes színdarab alapján készítettek. A főszerepben egy fiatal nőt ismerhetünk meg, aki igyekszik megbirkózni azokkal a nehézségekkel, amelyeket London okoz.

3. A korona

A drámasorozat II. Erzsébet királynő uralkodását kíséri végig a XX. század második felét formáló események tükrében.

4. Tirannoszaurusz

Joseph erőszakos, önpusztító életet él, az alkohol rabja. A munkanélküli özvegyember megállíthatatlanul sodródik a végzete felé. Ám ekkor felcsillan egy reménysugár, találkozik Hannah-val. A tisztességes, istenhívő keresztény asszony egy jótékonysági üzletben dolgozik, és látszólag boldog és egészséges.

Hannah lesz a férfi őrangyala, aki próbálja megfékezni a dühkitöréseit, türelemmel és megértéssel fordul hozzá. Miközben a kapcsolatuk egyre jobban elmélyül, fény derül Hannah titkára, amely mindkettőjük életére kihat.

5. A kedvenc

A 18. század eleje. Anglia háborúban áll a franciákkal. A törékeny Anna királynő foglalja el a trónt, nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot, s közben el is látja a betegeskedő uralkodót.

Mikor egy új szolgáló, Abigail megérkezik az udvarba, bája és talpraesettsége révén Lady Sarah hamar szárnyai alá veszi – Abigail pedig csak az alkalmat keresi, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Ahogy a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan elfoglalja a helyét Anna mellett.

Szárba szökkent barátsága a királynővel lehetőséget kínál számára, hogy megvalósítsa célját, és ebben se nő, se férfi, se politika, se nyúl nem gátolhatja meg.

6. Éjszakai szolgálat

Az egykori brit kommandós, Jonathan Pine szállodaportásként sem tud hátat fordítani az erőszak világának. Ismét felbukkan életében a világ legromlottabb embere, a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper. Hogy beférkőzzön Roper belső köreibe, magának Pine-nak is bűnözővé kell válnia.

7. Az elveszett lány

Leda, a középkorú egyetemi angoltanár egyedül nyaral a Jón-tenger partján, csakhogy a pihenése nyugalmát megszakítja egy lármás nápolyi család. Ennek a családnak az egyik tagja Nina, aki lassacskán Leda anyaságának tükrévé válik: ő jeleníti meg azt, ami Leda lehetett volna, szeretett volna lenni, de mégsem tudott.

8. A homár

A nem is olyan távoli jövőben különös szabályok vannak érvényben a társadalomban. A magányos embereket szállodába zárják, ahol 45 napjuk van arra, hogy párt találjanak. A személyzet mindent megtesz ennek érdekében, egymást érik a táncos mulatságok, ismerkedési estek.

Ám az embereknek igyekezniük kell, mert aki ennek ellenére pártában marad, akkor átalakul egy általa választott állattá, és az erdőbe kerül. Egy kétségbeesett férfi megszökik a szállodából, és az erdőben élő lázadókhoz menekül.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány remek tippet adnunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Netflix Inc. / Szerző: Liam Daniel