Ötletek az erkély dekorálásához

erkély dekorálása

Az erkély egyszerűen kellemes és relaxáláshoz tökéletes térré alakítható. Ehhez csupán néhány kreatív ötletre és kiegészítőre van szükség. Az alábbiakban igyekszünk hasznos tippeket adni.

A DekorPlaza.hu-nál a balkonláda mellett kiváló minőségű dekorációs kellékek is beszerezhetőek. Minden megtalálható egy helyen, amire a terasz dekorálásához szükség lehet. Szerepel a kínálatban például még tápoldat, virágcserép, alátét és virágföld.

Az erkély egyszerűen virágoskertté alakítható

Érdemes sokféle színes virágot ültetni a korlátra helyezhető balkonládákba, amelyek kiváló megoldást kínálnak az erkélyek zöldítéséhez. A korlátra vagy a balkon szélére könnyen felszerelhetőek, amelynek köszönhetően tökéletesen ki lehet használni a rendelkezésre álló teret.

Természetesen a balkonládák a legkisebb terek esetében is lehetővé teszik a növények nevelését. Rendkívül praktikusak és dekoratívak, kiváló növekedési körülményeket biztosítanak a növények számára.

A segítségükkel az erkély virágoskertté alakítható. A DekorPlaza.hu oldalán széles választékban található balkonláda, akár modern, minimalista megjelenésről, akár természetes, rusztikus stílusról van szó.

A növények igazán különlegessé varázsolhatják a teret

Természetesen virágokból sosem elég, szóval bátran lehet polcokat használni, amelyekre helyezhetőek virágok és fűszernövények. Egy növényekkel teli virágállvány segíthet megtölteni élettel az erkélyt. Ahhoz, hogy a növények számára megfelelő környezet legyen kialakítható, általános virágföld, agyag granulátum, valamint tápoldat beszerzésére is szükség van.

A növények igazán különlegessé varázsolhatják a teret. A választáskor feltétlenül figyelembe kell venni azt is, hogy mennyire napos, illetve árnyékos az erkély. Az északi tájolásúak esetében jó választás például a begónia, a babérmeggy, továbbá a rododendron és a hortenzia. A déli tájolásúak esetében természetesen jó választás a muskátli, a rozmaring és a levendula.

Akár egy bekuckózós olvasósarok is kialakítható

Még a legkisebb erkélyek is kiváló helyszínei lehetnek a reggeli kávé elfogyasztásának vagy az esti borozgatásnak. A növények mellett fontos szerepet kapnak az apró kiegészítők is, például a színes párnák és a napelemes égősor. Akár egy bekuckózós olvasósarok is kialakítható, ehhez csupán egy székre, egy vékony takaróra és egy színes párnára van szükség.

A bútorok, például székek és asztalok beszerzése előtt pontosan le kell mérni a rendelkezésre álló helyet, hogy azok biztosan elférjenek. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy elegendő teret kell biztosítani a közlekedés számára is.

A korlát letakarásához érdemes belátásgátlókat beszerezni, amelyek ma már sokféle színben és anyagból készülhetnek. Leginkább azok népszerűek, amelyek természetes anyagokból készülnek, például gyékényből vagy bambuszból.

Hirdetés (X)