Program ötletek elektromos motorkerékpárokkal – irány Szentendre!

elektromos motorkerékpárok Kép forrása: Envato Elements

Az elektromos motorkerékpárok, e csendes, környezetbarát járművek új dimenziót nyitnak a szabadidős programok világában, legyen szó akár városnézésről, természetjárásról vagy nagyobb lélegzetvételű kiruccanásról. A Budapesttől nagyjából 22 km-re lévő Szentendrén jártunk e-robogóval – mutatjuk, miért érdemes e-motorral megtenni ezt az utat!

Már a várost elhagyni is hatalmas élmény!

Budapest bármilyen járműből figyelve csodaszép, bár tény, hogy egy alacsony zajszintű, rendkívül kényelmes és környezetbarát elektromos motorkerékpárok „nyergéből” még felemelőbb látványt nyújt.

Ha a Duna mentén haladva hagyjuk el várost, a Parlament impozáns épületét és a Budai Várat is más perspektívából figyelhetjük meg. Ha tehetjük, robogózzunk végig Budapest leghosszabb hídján, az Árpád hídon, amelyről kiváló kilátást kaphatunk a folyóra és a városra egyaránt.

Elektromos motorkerékpárokkal Szentendre felé

A folyót ne veszítsük szem elől Szentendrére menet se! Budapestet magunk mögött hagyva, a Duna mentén haladva gyönyörű tájakon vághatunk át. Az utat kertvárosi övezetek, nagyobb mezők és a folyóra nyíló panorámás kilátópontok szegélyezik, a friss levegő és a motorozás szabadsága pedig feltölti a lelkünket.

Érdemes útba ejtenünk a Római-partot. Ez a népszerű partszakasz tele van jobbnál jobb beülős helyekkel, így itt mindenképpen megéri egy kis pihenőt tartani. A legjobb, ha közvetlen Duna-parti kiülős helyet választunk, így láblógatás közben élvezhetjük a gyönyörű kilátást.

Úti célunk felé közeledve bepillantást nyerhetünk a vidéki Magyarország hangulatába is. Persze maga Szentendre is egy végtelenül szép festői kisváros, amely a művészeti életéről, szűk, macskaköves utcáiról és színes, barokk stílusú épületeiről híres.

A városban számos galéria, művészeti múzeum és kézműves bolt található, amik a helyi kultúrát és művészetet mutatják be. Ha itt járunk, semmiképp se hagyjuk ki a Fő teret és a Skanzent. Az utóbbi Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeuma, ahol a magyar népi építészetet és életmódot mutatják be eredeti épületek és tárgyak segítségével.

Hazafele tegyünk egy kis kitérőt!

Ha szeretnénk, hogy a kiruccanás nagyrészt az elektromos motorkerékpár nyergében teljen a városnézés helyett, akkor Szentendréről visszafele tegyünk egy kis kitérőt. Induljunk el Pomáz felé, majd irány Csobánka, mely egy kifejezetten hangulatos település, megéri átutazni rajta.

Pilisvörösvár után kanyarodjunk vissza a város felé, ahonnan szűk 15 km-t kell már csak megtennünk Óbudáig. Ezzel a kis kitérővel valóban kiszakadhatunk a városi környezetből és van időnk bőven kiélvezni az elektromos motorozás nyújtotta élményeket is.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)