Régiségek – Átok vagy áldás?

régiségek Kép forrása: Pexels.com

Gyakran halljuk az életben, hogy minden csak hozzáállás kérdése. Így például az sem mindegy, hogyan tekintünk néhány régi holmira. Legyen szó egy hagyatékról, egy régiségektől roskadozó padlásról, egy új ház berendezéséről, fontos szem előtt tartani, hogy akár egy kincsesládán is csücsülhetünk.

Az antik tárgyaknak megtalálhatjuk a varázsát, vannak, akiknek kifejezetten tetszik ez a stílus. Mit kezdjünk vele, ha nekünk annyira nem illik az életünkbe? Ehhez adunk ma néhány ötletet.

Nekem nem kell, de akkor mit kezdjek vele?

Ha úgy érezzük, semmiféleképpen sem tudjuk az antik bútorokat, a régi festményeket, illetve berendezési tárgyakat a saját otthonunk stílusába beilleszteni, megoldást jelenthet egy olyan szakember bevonása, akinek fő profilja és feladatköre a régiség felvásárlás.

Olyan céget érdemes megkeresni, amelyik az egész országban vállal ingyenes értékbecslést, illetve azonnal készpénzzel megvásárolja a kiválasztott dolgokat. Ezáltal gyorsan túladhatunk a felesleges holmin, sőt még pénzt is szerezhetünk vele.

Nem könnyű selejtezni

Sokan élnek gyűjtögető életmódot, melynek következtében néhány évtized alatt hihetetlen mennyiségű kacatot tudnak felhalmozni. Még az újonnan vásárolt tárgyak között is akad olyan, amelyet nem használnak. Akkor képzeljük el, mi lehet azokkal, amelyeket a padlásra száműztek. Selejtezni nagyon nem könnyű, hiszen gyakran az jár az ember fejében, hogy egy adott dolog hátha jó lesz még valamire.

Nyilvánvalóan pont akkor, amikor megszabadulunk végre valamitől, Murphy törvénye, hogy arra lesz szükségünk. Immár számos szakirodalom foglalkozik azzal, hogyan érdemes szelektálni, milyen szempontok alapján tudjuk szétcsoportosítani a felesleges holmikat.

Az örökség mindig nehéz kérdés

A hagyaték kiselejtezése azért másik kategória, mert igen gyakran érzelmi szálak fűznek minket az adott tárgyhalmazhoz. Ha azt a feladatot kaptuk, hogy pakoljuk össze mindazt, ami megmaradt egy szeretett személytől, általában közel álló rokonok vagyunk. Éppen ezért a hagyaték felvásárlás egy érzékeny terület, ugyanakkor ha a családtagok el tudják engedni az adott tárgyakat, ugyanolyan gyorsan lehet eljárni, mint a régiség felvásárlás esetén.

Megoldás van, selejtezni kell, az eredmény magáért beszél

A felsoroltakból is látszik, hogy van fény az alagút végén, könnyedén megoldható a probléma. Ami biztos, hogy bizonyos idő- és energiabefektetéssel jár, hogy csoportosítsuk mindazt, amitől szeretnénk megválni és azt, amit szeretnénk megtartani. Az eredmény egy tiszta, rendezett ház, áttekinthető, egységes stílussal.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)