Sally Field filmek, amelyeket érdemes megnézned

Sally Field Kép forrása: AMC Film Holdings LLC / Szerző: Jessica Kourkounis

Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, több évtizedes pályafutása során számos film és sorozatszerepben csillogtatta meg tehetségét. Ha kíváncsi vagy rá, melyek Sally Field legjobb filmjei, akkor olvasd tovább cikkünket, ugyanis a folytatásban ezek közül mutatunk be 7-et.

1. Forrest Gump

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. Forrest Gump sok mindent látott és átélt, azonban nem igazán érezte át az események jelentőségét, mivel nem éppen a legfényesebb elme. Forrest jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a harctérig, az elnökök klubjától a médiavitákig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme, Jenny karjaiban.

2. Hely a szívemben

A nagy világgazdasági válság utáni években járunk, a szegénység sújtotta Texasban. Miután elveszíti a férjét, Edna magára marad a két gyermekükkel. Nincs állása, nem tud hol elhelyezkedni. Tragikus anyagi helyzetbe kerül, a házat jelzálog terheli. Az asszony eleinte elhagyja magát, azután rádöbben, hogy nem szabad feladnia.

Alkalmi munkásnak felveszi a fekete Mozét, aki azt javasolja, hogy ültessenek gyapotot. A helyi fajgyűlölők szervezete mindezt nem nézi jó szemmel, és provokálják a balhét. Eljön az első termés aratásának ideje. Sok minden eldőlhet, egy egész életre.

3. Acélmagnóliák

A gyönyörű Shelby, határozott édesanyja, M’Lynn, Truvy, a szépségszalon tulajdonosa, Claire, a dúsgazdag özvegyasszony, a csípős nyelvű Ouiser és az újonnan a csapathoz csatlakozott Annelle minden héten összegyűlnek a fodrászszalonban.

Bár mind nagyon különböző egyéniségek, mégis olyan szoros barátság köti őket össze, amelyet sem korbeli, sem vagyonbeli különbségek nem tudnak szétválasztani. Tudják, hogy csak egymásra számíthatnak. Az összetartás különösen akkor válik fontossá, amikor egyikük élete tragikus fordulatot vesz.

4. A mániákus

Egy rejtélyes gyógyszeripari kísérlet, ami megoldja a problémákat, és nincs mellékhatása – ki ne akarna részt venni egy ilyenben? A dolgok azonban nem a tervek szerint sülnek el…

5. Lincoln

Végéhez közeledik az amerikai polgárháború 1865-ben. A helyzetet kihasználva, az újraválasztott elnök, Abraham Lincoln rá akarja kényszeríteni a megosztott kongresszust, hogy hozza meg addigi legfontosabb döntését: egészítse ki az Alkotmányt, és törölje el a rabszolgaságot.

Javaslata falakba ütközik. Az elnököt azonban semmi sem tántoríthatja el attól, hogy célját elérje, semmilyen eszköz alkalmazásától nem riad vissza, hogy az ellenkezőket megtörje.

6. Norma Rae

Norma Rae elviselhetetlen munkakörülmények között dolgozik egy textilgyárban. Felkeresi egy szakszervezeti aktivista, és együtt megpróbálják egy érdekcsoportba egyesíteni a gyár dolgozóit.

7. Smokey és a Bandita

Bo és Cledus, a két teherautósofőr újabb megbízatást kap. Az a feladatuk, hogy egy rakomány sört meghatározott idő alatt szállítsanak el Texasból. Eleinte minden simán megy, ám Bo felvesz egy autóstoppos lányt, aki a házasságkötés előtti pillanatokban hagyta el vőlegényét.

Csakhogy a cserbenhagyott vőlegény nem más, mint a környékbeli seriff fia, aki apjával együtt azonnal üldözőbe veszi a lányt, azaz a sörszállító teherautót.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány remek tippet adnunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: AMC Film Holdings LLC / Szerző: Jessica Kourkounis