Sandra Bullock filmek, amelyeket vétek kihagyni

Sandra Bullock Kép forrása: Warner Bros. Pictures

Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, forgatókönyvíró és filmproducer, az elmúlt évtizedek során számos filmben megcsillogtatta tehetségét. Ha kíváncsi vagy rá, melyek Sandra Bullock legjobb filmjei, akkor olvasd tovább cikkünket, ugyanis a folytatásban ezek közül mutatunk be 7-et.

1. A szív bajnokai

Michael Oher élete nem könnyű, a hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít, ráadásul senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték.

Amikor a kis S.J. összebarátkozik vele, Leigh Anne felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

2. Gravitáció

Egy egészségügyi mérnök, aki első űrsikló-küldetésén vesz részt, egy veterán űrhajóssal együtt dolgozik a túlélésért, miután egy katasztrófa elpusztítja az űrsiklójukat, és a világűrben sodródnak.

3. Ha ölni kell

A feldühödött Carl Lee a bíróságon lelövi azt a két férfit, akik megerőszakolták tízéves kislányát. A börtönbe került apa fiatal ügyvédje, Jake Brigance tisztában van vele, hogy Carl Lee tettét egy korábbi eset motiválta, ahol a fehér bőrű elkövetők a bíróságról szabadon távozhattak.

Jake kevés esélyt lát a győzelemre, különösen, amikor kiderül, hogy az államügyész nem más, mint a minden hájjal megkent ügyész, Rufus Buckley.

Az egyre nagyobb botrányt kavaró ügyben a tehetséges egyetemista, Ellen Roark segítsége felbecsülhetetlennek bizonyul, Jake-nek azonban még így is szüksége van zseniális, ám alkoholista mentora, Lucien Wilbanks támogatására.

4. Ütközések

Egy fiatalember holtteste hever az út menti bozótban. Graham Waters nyomozó és társa áll rá az ügyre. Nem sejti, hogy ez a gyilkosság alapjaiban rázza majd meg magánéletét is. 36 órával korábban egymástól látszólag független események tragikus láncolatát indítja el egy rablás.

Egy államügyészt és feleségét a nyílt utcán támadja meg két fekete – fegyverrel parancsolják ki őket a drága luxuskocsiból. Az államügyész – befolyását felhasználva – szabályos hajtóvadászatot indít a rablók ellen. Egy rendőrtiszt hamarosan a körözött kocsihoz hasonlót állít meg, benne egy fekete házaspárral.

Ugyanekkor egy iráni üzlettulajdonos arra készül, hogy önvédelmi célokra fegyvert vásároljon magának. Először a fegyverkereskedő bosszantja fel, majd amikor nem sokkal később kirabolják az üzletét, éktelen dühbe gurul… és az események egyre nagyobb sebességgel rohannak az elkerülhetetlen ütközéspontig…

5. Féktelenül

A mindenre elszánt pszichopata, Howard Payne felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét. Terve azonban meghiúsul, amikor Jack Traven speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. Bosszúból Howard egy pokolgéppel felszerelt, utasokkal tömött száguldó buszt szabadít a városra, ami fékezéskor robban.

Őrült hajsza kezdődik az utasok életéért, melyben egy bátor utas, Annie Porter és Jack Traven minden idők egyik legveszélyesebb és leglátványosabb mentőakcióját hajtják végre.

6. A hírhedt

1959-ben járunk. Manhattanben egyik parti éri a másikat, és a fogadások legragyogóbb csillaga Truman Capote. Amikor azonban meglátja a The New York Times egy brutális gyilkosságról hírt adó szalagcímét, számára a partik mindörökre véget érnek.

Capote megszállottan veti bele magát az ügybe, melynek alapján megírja mesterművét, a Hidegvérrel című dokumentumregényt, és különös kapcsolatba kerül a gyilkosok egyikével. Ám a történet egy része kimaradt a regényből.

7. Megbocsáthatatlan

A gyilkosságért elítélt nőnek a társadalom nem akar megbocsátani. Szabadulása után elindul, hogy megkeresse húgát, akit annak idején kénytelen volt maga mögött hagyni.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány remek tippet adnunk az esti filmnézéshez. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kép forrása: Warner Bros. Pictures