Te is rutinból intézed a fürdést?

fürdőszoba Kép forrása: Furdokadajto.com

Sokszor vagyunk úgy, hogy amit minden nap csinálunk, azzal nem is igazán törődünk mélységében. Valld be, hogy a fürdés számodra is általában csak annyit jelent, hogy vacsora előtt vagy után időt kell szánnod arra, hogy megtisztítsd a testedet. Persze jólesik megtisztulni, de szinte öntudatlan rutinként csináljuk az egészet. Ismerős, ugye?

Persze ez nem jelenti azt, hogy ez kötelezően így is kell, hogy maradjon, hiszen rohanó hétköznapok ide, bokros teendők oda, a fürdés bizony lehet egy szeánsz, ahogy azt tapasztaljuk az emberiség történetén keresztül is! Mai cikkünkben ezt a témát járjuk körbe egy kicsit.

Hogy jutottunk el a mai fürdésélményig?

A kádajtó beépítésével foglalkozó UDOOR fürdőkádajtó rendszeresen frissülő blogjában számos érdekességet és hasznos információt olvashatunk, ugyanis a fürdés valóban olyan téma, amiről órákat, sőt akár napokat is lehetne mesélni.

Az, hogy hogyan jutottunk el az ókori fürdőktől, ahol filozófusok szórták magvas gondolataikat, a sötét középkor víztől rettegő, szagokat parfümmel elnyomó éráján át oda, hogy az első világháború után aztán minden lakásba és házba kezdett beszivárogni a fürdőszoba – nos ez egy nagyon érdekes történet.

Mindenképpen érdemes olvasgatni ezekről, hiszen mai szemmel mindegyik érdekes jelenség. A nyilvános fürdők, ahol a társadalmi élet zajlott; a középkor tisztátalansága vagy épp a reneszánsz ember újraéledése teljesen más perspektívába helyezi azt a fürdést, amit ma ismerünk!

Adjuk meg a módját!

Persze nem azt mondjuk, hogy Kleopátra módjára tejben-vajban fürdesd magad, de a rohanós zuhany és a kellemes ülőfürdő között jócskán van különbség.

Ahhoz azonban, hogy tökéletes legyen a fürdés élménye, előbb néhány dologról gondoskodni kell. Mutatjuk, mik a pazar fürdők összetevői!

  1. Először is legyen biztonságos a fürdőszoba, ezt az UDOOR kádajtó beépítésével, kapaszkodók felszerelésével, csúszásmentesítéssel érhetjük el.
  2. Szerezzünk be különféle illóolajok, fürdősókat, gyógynövényeket. A fentebb említett blogban részletesen olvashatsz arról, hogy milyen panaszokra milyen fürdőket érdemes venni!
  3. Helyezzünk biztonságos helyre egy-két gyertyát, ami a kellemes hangulatról gondoskodik.

Ha ez mind megvan, mehet a félhomály, ki lehet kapcsolni a külvilágot, és gondolatainkat, testünket megtisztítva mélyedhetünk el önmagunkban! A testünk és a lelkünk is rendkívül hálás lesz érte, hiszen ahogy a fentebb említett blogot olvasgatjuk, látni fogjuk, mennyire áldásos hatással lehet egy jóleső kádfürdő akár az egészségünkre is!

Ne rohanjunk!

Nyilvánvalóan nem mindig van idő vagy lehetőség egy nagyot ülőfürdőzni, és olykor meg kell elégednünk a rohanós-kapkodós zuhannyal, de azért időről időre álljunk meg néha, lassítsuk le a világot, érjük utol testünk-lelkünk, hagyjuk őket megérkezni egy biztonságos és pihentető kádfürdőben!

Kép forrása: Furdokadajto.com

Hirdetés (X)