Tippek a férfi rövidnadrágok viselésére a különféle stílusokhoz

rövidnadrág

Nyáron néha nem elég csak egy szimpla rövidnadrágot felvennünk, hiszen olyan eseményekre is mehetünk, ahol a bermuda nem a legjobb viselet. Viszont szerencsére manapság már igencsak széles stíluskínálat található a rövidnadrágok között is. Milyeneket érdemes választanunk?

Szövet rövidnadrágok – elegánsabb vízparti teraszos megjelenéshez

A rövidnadrágot nem kell azonnal a hétköznapi viselethez űzni. Igazán jó félelegáns megjelenésünk lehet, ha a megfelelő rövidnadrágot kombináljuk egy jól megválasztott inggel például. Egy stílusos szövet rövidnadrág a hosszú nadrág rövidebb változatának is megfelelhet az igazán meleg nyári napokon.

Viselhetjük hétköznapokra ugyan, de ha vízparton tartózkodunk, még egy étterembe is felvehetjük! A vízparti, főleg tengerparti éttermek ugyanis némileg lazábbak a dresszkód tekintetében. Mivel tisztában vannak azzal, hogy sok a turista, aki kizárólag a víz miatt látogatja a helyet, ezért nem is nagyon nézik ki a rövidnadrágos megjelenést.

Természetesen azért ne a fürdős nadrágunkat viseljük ilyenkor. A sikkes szövetből készült modellek remek választások erre. Ugyanakkor az ilyen rövidnadrágokat akkor is viselhetjük, ha szeretnénk a kánikulában kicsit elegánsabbak lenni.

Övvel, inggel és például egy loaferrel kifejezetten férfias és sikkes lehet a megjelenésünk. Arra viszont figyeljünk oda, hogy a loafert titokzoknival viseljük.

Fürdőnadrágok – rövidnadrágok, nem csak fürdéshez

Ha a tengerpartra vagy a Balatonra készülünk, megengedhetjük magunknak, hogy a fürdőnadrágot rövidnadrágként is viseljük. Sok olyan sikkes darab akad, amelyet nyugodtan lehet így hordani. Elég jól adja a nyaralós életérzést, és jól mutatnak a sportos szerelésekhez.

Ezen kívül természetesen akadnak olyan sportos rövidnadrágok, amelyeket ugyanígy tudunk viselni. Ezek a fürdőnadrághoz hasonlóan könnyen tisztíthatóak, sokféle színben és mintában kaphatóak és nagyon kényelmesek.

Farmer rövidnadrágok a hétköznapokra

Az idei trendek meglehetően felkapták a farmer ruházat világát. A megszokott nadrágok mellett ismét divatossá váltak a farmer kabátok és a rövidnadrágok is. Habár ez utóbb egyébként sem volt ódivatú, viszont most sokkal több a választék belőlük. Ez például jól látható a Bolf.hu oldalán is.

Választhatunk belőlük egészen rövidet, de halásznadrág jellegűt is. Ezen kívül sokféle fazon kapható. A slim fit még mindig divat, ám mellette megjelentek a kifejezetten bő szabású farmer modellek is. Mindegyik szigorúan hétköznapra és nyaraláshoz ajánlott természetesen.

Oldalzsebes rövidnadrágok

Igazi idei trendnek számít a cargo, azaz zsebes nadrágok újra felfedése. Ezek a típusok a kétezres évek elején váltak divatossá és sokféle néven nevezték őket. Volt köztük oldalzsebes, katonai és cserkésznadrág megnevezés is. Minden esetre ezek az oldalzsebes rövidnadrágok ismét visszatértek a divatba.

Jól állnak sneakerhez és sportcipőhöz, ráadásul a nagy zsebeknek köszönhetően még praktikusak is. Egyébként ezek a nadrágok igazán sosem mentek ki a divatból, hiszen sok szakma képviselője még a mai napig előszeretettel viselte a praktikus zsebei miatt.

Hirdetés (X)