Tippek a szőnyegek kiválasztásához

szőnyeg Kép forrása: Pixabay.com

A szőnyegek keretet adnak a lakótérnek és alapot a bútoroknak, a rajta elhelyezett tárgyaknak. Minden egyes szőnyeg kiválasztása rendkívül izgalmas és kreatív feladat lehet számunkra. Megmutatjuk, hogy melyik helyiségbe milyen szőnyeg való és hogyan találjuk meg azokat!

A nappali

A nappali otthonunk központi tere, a családi összejövetelek, baráti beszélgetések hangulatos helyszíne. Általában járólap vagy parketta a padlózata, de ezeknek tökéletes kiegészítője lehet egy esztétikus szőnyeg. A Szőnyeg textil webáruház szőnyeg outlet kategóriájában sokféle típust találunk ehhez. Leteríthetünk egy nagyot, vagy kísérletezhetünk több kicsivel is, ha ízlésesen rendezzük el ezeket, fantasztikus hatást érhetünk el.

A stílus tekintetében legyen a környezet a mérvadó, modern vagy klasszikus szőnyeget is választhatunk, amelyik jobban passzol az ízlésünkhöz és a szoba arculatával is harmonizál. Kellő szépérzékkel a klasszikus szőnyeg is kitűnően beilleszthető egy modern stílusú nappaliba.

Ha szép összképet akarunk elérni, először döntsük el, hogy mit teszünk hangsúlyossá. Amennyiben a szőnyeget, akkor választhatunk élénkebb színeket, harsányabb motívumokat, csak vigyázzunk, hogy egy-két hangsúlyos elemnél több ne legyen a helyiségben. Ha valamelyik bútor vagy a függöny kap kiemelt szerepet, használjunk semleges színű szőnyeget.

A hálószoba

A hálószoba meghitt, bensőséges terét kiválóan egészíti ki egy selymesen puha, exkluzív shaggy szőnyeg, amely vastagságával extra kényelmet biztosít. Ebben a helyiségben lehetőleg kerüljük az élénk, kirívó színeket és mintákat, hiszen ez a nyugodt pihenés helyszíne.

Olyan nagyot válasszunk, amilyet csak tudunk, amekkorát a szoba mérete és a pénztárcánk is megenged. Itt főleg mezítláb járunk, a különleges komfort jár lábainknak, s az sem egy utolsó szempont, hogy nem a hűvös padlón kell járnunk reggel ébredés vagy este fürdés után.

A gyerekszoba

A gyerekek szobája szintén legyen minél nagyobb területen lefedve a szőnyeggel. Ahogy lelépnek az ágyról, rögtön a szőnyegre érjen a lábuk.

Ide inkább rövidebb szálú illik, mivel azt valamivel egyszerűbb tisztítani és könnyebben vesszük észre benne a szennyeződéseket, az apró játékokat.

Kivételesen széles gyerekszőnyeg választékkal rendelkezik a Szőnyeg textil webáruház, ahol kizárólag magas minőségű kárpitokat vásárolhatunk. Rengeteg szín és minta közül választhatjuk ki a gyermekünk kedvenceit megjelenítő szőnyeget.

Az étkező és a konyha

A konyhapult előtt is elhelyezhetünk egy mutatós szőnyeget, a csúszásgátló alapfeltétel, hisz a fürdőszoba mellett ez az a hely, ahol a legtöbb háztartási baleset történhet.

Az étkezőasztal alá is a rövidebb szálú kárpit javasolt, nehogy megbújjanak benne a morzsák és könnyen ki tudjuk tisztítani. A székek lába kihúzott állapotban is a szőnyegen legyen, ez alapján számoljuk ki a méretet.

Az előtér

Ne feledkezzünk meg a speciális szőnyegekről, a lábtörlőkről sem, hiszen ezek biztosítják az abszolút védelmet a piszokkal szemben.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)