Tippek, hogyan legyen divatos az idei karácsonyi dekoráció

karácsonyi dekoráció

A karácsony az év talán legjobban várt ünnepe, mely egy különleges időszak, amikor a szeretet, a melegség és az összetartozás érzése járja át szívünket. Az idilli hangulat megteremtéséhez nemcsak a karácsonyfa és az ajándékok járulnak hozzá, hanem a stílusos dekoráció is.

Az apró és nagyobb kiegészítők segítenek megteremteni azt a varázslatos atmoszférát, melyre mindannyian vágyunk ebben az időszakban. A mömax karácsonyi dekorációi rengeteg olyan elemet kínálnak, melyekkel egyszerűen feldíszíthető az egész lakás.

Cikkünkben az aktuális trendeket vizsgáljuk meg, illetve ötleteket adunk ahhoz, hogy miként tudunk minimalista stílusban is nagyot alkotni.

Megnyugtató színvilág

A minket körülvevő zűrzavaros mindenségből néhány napra szeretnénk kiszakadni. A pihenést és megnyugvást keressük az ünnepek alatt. Éppen ezért az idei évben elsősorban a kellemes, lágy és semleges tónusú színárnyalatok használata lesz trendi. A finom színvilág elegáns hatást kelt, mégis békés érzésekkel párosul.

A karácsonyi időszakban megszokott zöld és piros színek púderesebb, halványabb változatainak használatával tehetjük ünnepélyessé otthonunkat. A natúr anyagokkal történő díszítés is hatásos lehet, például jól mutatnak egy padlóvázában a bézs vagy világoszöld bugás virágú dekor gallyak.

Klasszikus karácsony

A retró karácsonyfadíszek és fali dekorok szintén divatosak lesznek az idei szezonban. Sőt, az utóbbi években egyre többen díszítik otthonunkat manókkal, melyeket saját magunk is elkészíthetünk némi kézügyességgel.

Vannak, akik a kiselejtezett zoknikat használják fel erre a célra, mások kötnek vagy horgolnak egy-egy manócskát. Aki azonban nem rendelkezik túl sok szabadidővel, inkább válasszon az üzletekben fellelhető számtalan méretű és stílusú gnómból.

A klasszikus karácsonyi díszítés közül nem maradhat ki a diótörő sem. A piros ruhás katonafigura eredeti funkcióját, a dió feltörését ma már nem látja el, viszont csodás díszítést kínál a kandallópárkányon elhelyezve. Arany színváltozatban is kapható, és mini méretben a karácsonyfára is függeszthetjük.

Környezettudatos ünnep

Sokan választják a minimalista stílust, így valódi fenyő helyett inkább egy fémből készült karácsonyfavázat állítanak a szoba sarkába, melyen LED fényfüzér fut végig. Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a fajta dekorációt, akiknél nincs kis gyermek, hiszen az ő rácsodálkozásuk és örömük, amit egy pompásan feldíszített fenyőfa előtt átélnek, minden pénzt megér.

A modern technológiának köszönhetően napjainkban kiváló minőségű és szinte a valódi fától nehezen megkülönböztethető műfenyőket kaphatunk a boltokban. A selymes tapintású, dús levelekből álló sűrű ágak kiválóan alkalmasak bármely függődísz felhelyezésére, sőt a szaloncukrokat is elbírják ezek a modellek.

A környezettudatos vásárlók választják ezt a fajta megoldást, hiszen így megvédhetik a valódi fenyőket a kivágástól.

Hirdetés (X)