Tudtad? Már színes napelemes lámpát is lehet kapni

lámpa Kép forrása: Pexels.com

A színes napelemes lámpa olyan eszköz, ami amellett, hogy szó szerint színt visz a sötétségbe, még más funkciókat is betölt. Például fényekkel árasztja el az általa bevilágított teret, elkerülhetővé téve ezzel a baleseteket. Nem mellesleg hangulatos is.

Nemcsak esztétikus, hanem hasznos is

A színes napelemes lámpa – ami az Alkonylámpa webáruház napelemes lámpa kínálatában is megtalálható – egyszerre több feladatot is elláthat. Amellett, hogy kellő fényt szolgáltat, kivételes ünnepi hangulatot csempészhet a hétköznapokba.

A napelemes, azaz a solar lámpák időszakában élünk, ez nem véletlen, hiszen napjaink energiaárai mellett mindenki arra törekszik, hogy az udvarában úgy legyen biztosítva az éjszakai fény, hogy annak a működtetése ne kerüljön pénzbe.

A beszerzése is csak egyszeri befektetést jelent

A színes napelemes lámpa megvásárlása esetén – hasonlóan valamennyi solar lámpa megvásárlásához – a befektetett pénzed hamar megtérül. Csak a beszerzési árát kell kifizetned, a továbbiakról – azaz a fényekről a természet gondoskodik.

A napelemes lámpa a nap energiáját az akkumulátorában összegyűjti, ami éjjel fog hasznosulni, költségmentes megvilágítást biztosítva. Hol? Bárhol, ahová elhelyezed: a járdák mellett, a kertedben, az udvarodban vagy a bejárat közelében. Célszerű minél hamarabb lecserélni a klasszikus vezetékes kültéri lámpákat, ilyen, szinte csaknem teljesen költségmentes világítástechnikai megoldásokra.

Hogyan működik a színes napelemes lámpa?

Egy efféle lámpa nem használja a hálózati elektromos áramot, hanem ahelyett a nap energiájából nyert és eltárolt energiát hasznosítja. Miként lehetséges ez? A kérdésre a válasz egyszerű – a napelemes lámpák technológiájában és szerkezetében keresendő. A termékekben egy olyan speciális akkumulátor van, ami összegyűjti a fotovoltaikus hatás során keletkező energiát.

Az akkumulátorban tárolt energia automatikusan aktiválódik, amikor sötétedni kezd. Az ötletesen elhelyezett megvilágítástól az egész udvar megjelenése sokkal barátságosabbá és meghittebbé válik. Nem mellesleg környezetbarát és energiatakarékos megoldás is egyben.

Mikor működik ideálisan a színes napelemes lámpa?

Az akkumulátor csak akkor képes tökéletesen működni, ha a solar paneleket elegendő napfény éri. Ezért a lámpák elhelyezésekor arra kell figyelned, hogy olyan helyre legyenek felszerelve, ahol a lehető leghosszabb ideig éri őket a napfény, illetve nem árnyékolhatja be őket semmi.

Télen némi gond ugyan akadhat a színes napelemes lámpa működésével is, ami az évszak sajátosságából fakad. Mivel télvíz idején kevesebb a napos órák száma, így kevesebb fény jut a szenzorokba is. Nem kedvez a fény elnyelődésének a napelemek tetejére eső hó sem.

Amennyiben a természetes napfény nem, vagy csak korlátozottan érhető el a kertben, akkor érdemes elgondolkodni a klasszikus – áramhálózatra csatlakozó – kültéri lámpa felszerelésén is.

A színes napelemes lámpa a te környezetedet is még szebbé teheti! Élj a lehetőséggel!

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)