Válasszon víz- és energiatakarékos vízmelegítő készüléket!

vízmelegítő

Az energiaárak drasztikus növekedése, valamint a fosszilis erőforrások csökkenése az energiafogyasztás, és ezzel összefüggésben a fűtésre, vízmelegítésre használt készülékek és rendszer, valamint a vízfogyasztás felülvizsgálatára készteti a háztartásokat.

Sokan nincsenek tisztában sem a vízfogyasztásuk mértékével, sem azokkal a megoldásokkal, amelyek révén a költségek csökkenthetők lennének. Azonban ma már ez elengedhetetlen, különösen korszerűsítés esetén, új építésnél pedig ez jelenti a tervezés alapját.

Hasznos tanácsokkal, tippekkel segítünk, hogy számottevő megtakarítást érhessen el fenntartható megoldások alkalmazásával, tartson velünk!

Mennyi az annyi?

Ma már természetesnek vesszük, hogy a csapokból víz és meleg víz folyik, és ennek okán a háztartások vízfogyasztása jelentősen megnövekedett. A STIEBEL ELTRON hatékony, innovatív vízmelegítői hozzájárulnak a háztartások víz- és energiafogyasztásának mérsékléséhez, valamint a klímavédelemhez.

A napi többszöri tisztálkodáshoz, a mosogatáshoz, valamint a mosáshoz rengeteg vizet fogyasztunk, ami neveltetés és szokás kérdése is. Azzal, hogy ez mennyibe kerül, rendszerint csak az elszámolásnál szembesülünk, pedig tudatossággal sokat spórolhatunk.

Érdemes tisztában lenni a háztartás átlagos vízfogyasztásával, és tudatosítani magunkban a mennyiséget. Alternatív vízforrások bevonásával is megtakarítást érhetünk el, de a korszerű vízmelegítők használata is sokat jelenthet.

Hogyan válasszunk vízmelegítőt?

Meleg vizet többféle módon is előállíthat, leginkább a tárolós vízmelegítők, a bojlerek használatosak erre a célra, de a megújuló energiákat hasznosító korszerű és energiahatékony hőszivattyús fűtési rendszerek is alkalmasak rá, illetve léteznek használati meleg víz hőszivattyúk.

A felhasználás helyén üzemelő, a fogyasztással egyidejűleg meleg vizet előállító átfolyós vízmelegítők között is találni ma már korszerű, költség- és energiahatékony megoldásokat.

A HMV előállításának megtervezése előzetes felmérést igényel. Ki kell választani egyrészt a készülék típusát, másrészt a kapacitását, teljesítményét. A vízmelegítés akkor a leghatékonyabb, ha figyelembe veszi az igényeket a napszakok és a napok eltérő szokásai függvényében. Kényelmünket szolgálja, ha egész nap rendelkezésre áll megfelelő mennyiségű meleg víz.

Természetesen nincs szükség a háztartás teljes vízigényének felmelegítésére, mivel vannak olyan tevékenységek, amelyek nem igényelnek meleg vizet. A fogyasztás szempontjából kulcsfontosságú a megfelelő hőmérséklet beállítása.

Helyi vagy központi?

Az épületek melegvíz-ellátását centralizált és decentralizált vízmelegítőkkel oldhatjuk meg az igényekhez mérten. Érdemes a legkevésbé energiapazarló megoldást választani. Másra lesz szükség egy állandóan lakott családi házban, illetve másra egy időszakosan használt nyaralóban.

A pénztárcánk és a bolygónk szempontjából is fontos, hogy milyen energiaforrást használó készüléket választunk.

Hirdetés (X)