Válasszunk csúcskategóriás elektromos autót

elektromos autó Kép forrása: Pixabay.com

Az elmúlt évek egyértelműen az elektromos autókról szóltak, ha a mindennapos közlekedést vizsgáljuk. Ez a jövőben sem fog változni, mivel a legnagyobb gyártók is erre a területre koncentrálnak. Ha tetszik, ha nem, a benzines és dízeles járművek napjai meg vannak számlálva.

Mit tud nyújtani egy prémium elektromos autó?

Természetesen a jármű mellett gondoskodni kell a megfelelő elektromos autó töltő beszerzéséről is, ami egyszerűen megoldható az eautotoltokabel.hu oldaláról. A villanyautók esetében nagy hangsúlyt kell fektetni a töltésre, mivel így lehet gondtalan és kényelmes a mindennapos használat. Autókból nincs hiány, pláne, ha a csúcskategóriában válogatunk. Erre tökéletes példa a Tesla Model S, ami több változatban is elérhető.

Az egyik legnépszerűbb például a Long Range, ami a kiadáskor még a Model S P100D nevet viselte. A Tesla családban ez a modell egyébként a közép árkategóriába tartozik. Kiemelkedő csomagtérrel bír és hatalmas elektromos hatótávot tud nyújtani. A töltése 22 kW teljesítményű TYPE2 csatlakozóval oldható meg.

A teljes töltési idő 5 óra 46 perc, mindez villámtöltővel 1 óra 5 perc lesz. Az akkumulátor kapacitása 100 kWh, amiből 95 kWh használható ki a gyakorlatban. Egyetlen töltéssel képes megtenni 515 kilométert is, ami igazán egyedülállónak számít nemcsak a saját kategóriájában, de az összes elektromos autót tekintve is.

Természetesen ezt sok tényező befolyásolhatja, mint például az, hogy a csomagtér mennyire van megpakolva, de a vezetési stílus, az időjárás, az útviszonyok és még a klímaberendezések használata is hatással van a végső hatótávra. A Tesla Model S-ből elérhető nagy teljesítményű változat is.

A Tesla Model S Performance tulajdonságai

Sok mindenben megegyezik a Longa Range változattal. Az akkumulátora ugyanúgy 100 kWh kapacitású, amivel 505 kilométert lehet megtenni. A töltése szintén 22 kW-os TYPE2 csatlakozóval történik (normál töltéssel 5 óra 46 perc, villámtöltővel 1 óra 5 perc lesz 0-ról 100-ra feltölteni az akkumulátort).

A teljesítménye maximum 580 kW, azaz 789 LE lehet, amivel még a benzines autók között is képes kiemelkedni. 0-ról 100-ra 2,5 másodperc alatt képes felgyorsulni, a végsebessége pedig 261 km/h. Válasszuk bármelyik változatot, az biztos, hogy prémiumkategóriás élményben lesz részünk.

Az elektromos autó működtetése

Függetlenül attól, hogy egy Tesla Model S vagy más villanyautó lapul a garázsban, a legfontosabb kérdés az üzemeltetés során mindig a töltés lesz. Ezt a legegyszerűbben egy saját, otthoni fali töltővel vagy töltőállomással lehet megoldani. A gyári töltőt jobb elrakni tartalékba, mert elsődleges töltési módszerként nem állja meg a helyét a gyenge hatékonysága miatt.

A saját eszköz telepítését azonban csak hitelesített szakember végezheti el. Szükség van az ingatlan hálózatának felmérésére, valamint a beszerelés szakszerű végrehajtására is.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)