Válasszunk elemes konyhabútort, ha mindent magunk szeretnénk megtervezni!

elemes konyhabútor Kép forrása: Pixabay.com

A saját konyha és a konyhabútor megtervezése az egyik legörömtelibb feladat, amely egy lakásépítés vagy felújítás során éri az embert. Egyrészt elmondható, hogy ekkor már tudjuk, hogy túl vagyunk a nehezén, másrészt pedig egy konyha kialakítása, az az elgondolás, hogy az általunk tervezett helyiségben fogunk tenni-venni, felülmúlhatatlan érzés.

Mi alapján válasszunk?

A Gemini-Duo webáruház elemes konyhabútor kínálata olyan széles körű, hogy bármilyen összeállítás, alapanyag vagy formatervezés mellett tesszük le a voksunkat, biztosan megtaláljuk a hozzá passzoló elemeket. Rengeteg szín és stílus áll rendelkezésre, amelyből kedvedre válogathatod össze a lakásodba illő darabokat.

A választásodat először is egy alapos mérés kell, hogy megelőzze. A konyha alapterületén túl figyelembe kell venni a nyílászárók elhelyezkedését, dőlésszögének irányát, valamint ismerni kell az egyes szerelvények falban vagy falon kívüli lokációját. Hiszen egyáltalán nem lenne szerencsés, ha utólag derülne ki, hogy olyan helyre terveztük a mosogatógépet, ahol nincs is vízvezeték a falban.

Természetesen a konyhabútor és a vizes szerelvények helyének kitalálása együtt is folyhat, csak jóval alaposabb utánajárást és egy tapasztalt szakember jelenlétét igényli.

A háztartási nagygépek pozíciója

A legideálisabb, ha előre kigondoljuk, hogy hová szeretnénk tenni a mosogatógépet, a mosogatótálcát, a tűzhelyet, a hűtőt, a mikrohullámú sütőt és a páraelszívót. Ezek mind olyan berendezések, amelyek egymáshoz viszonyított helyzete is mérlegelendő, hiszen nem feltétlen előnyös a tűzhely mellé közvetlenül letenni a mosogatótálcát. Ez utóbbi esetében el kell dönteni azt is, hogy egy- vagy kéttálcás medencével rendelkezzen-e a konyha.

Átgondolást érdemel az is, hogy a háztartási nagygépek közül melyek legyenek beépítettek, ha egyáltalán szeretnénk olyat. Vannak olyan családok, akik a szabadon álló gépek hívei. Ilyen esetben lehet, hogy máshogy kell elhelyezni a konyhabútorokat.

Sok helyen a mikrót már derék- vagy fejmagasságban helyezik el, hogy ne kelljen sokat hajolni, ha éppen egy levest készülünk megmelegíteni. Egy ízlésesen összeállított elemes konyhabútornál a mikró is esztétikus része az egész kompozíciónak.

A tökéletes konyhabútor összeállítása

Ha sikerült eldönteni, hogy hová kerüljenek a műszaki berendezések, akkor következhet az egyes bútorok kialakítása, elhelyezése. A Gemini-Duo webáruházban felső-, alsószekrényeket, polcokat és állószekrényeket is találhatsz, melyek mind különböző színben és méretben érhetők el.

Mindezt magas minőségben és kedvező áron találod meg. Válassz stílusban a meglévő elemekhez passzoló konyhapultot és fogantyúkat, és hozd létre álomkonyhádat a Gemini-Duóval!

Ha netán mégis úgy döntesz, hogy nem szeretnél minden egyes elemet te kiválogatni, akkor böngészd át a webáruház készen kapható konyhablokkjait, biztosan megtalálod a kedvedre valót, akár ki is egészítheted az adott konyhablokkot néhány különálló elemmel.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)