Változik a karikagyűrűk trendje

brillancy Kép forrása: Pexels.com

A karikagyűrű a fiatalok összetartozást szimbolizálja. Kiválasztásának szempontjai, hogy az egyediséget és a jegyesek elképzeléseit kifejezze. Sok házasulandó igényli, hogy jegygyűrűjükbe nevet, évszámot gravírozzanak. A trend azonban folyamatosan változik, így az eljegyzési gyűrűk és karikagyűrűk webshopban is rendszeresen változik a kínálat. Persze a hagyományos darabokat mindig megtaláljuk

Ebben a cikkben bemutatjuk a mostani változásokat ezen a téren.

Az eljegyzési gyűrű története

A jegygyűrű egy különleges ékszer, hiszen életünk végéig használjuk, a kapcsolat végtelenségére utal.  A divat folyamatosan változik, miért ne változnának a karikagyűrű trendek is?

A karikagyűrűk már nem igazán hasonlítanak az évekkel ezelőtti karikagyűrűkre. Az 1970-80-as években a sima felületű karikagyűrűt választottak a házasulandó fiatalok, míg a 90-es évektől a 2010-es évekig a vésett gyűrű modellek voltak a legkeresettebbek.

Napjaink gyűrűi

Napjainkban a női karikagyűrű kővel díszített míg a férfi párja ugyanolyan csak kő nélkül. A eredetileg sárga arany választása is csökkent, kiment a divatból, inkább a két-három színű aranyból készült kiegészítők a keresettek.

A legújabb tendencia azonban az, hogy nem csak aranyból, hanem nemesacélból és titánból készülnek a karikagyűrűk, bár ezek ára jóval alacsonyabb, mint az aranyé, a minőségük ugyanolyan szépen kidolgozott, mint az arany társaié.  Lehet, hogy pont ezért szeretik újabban ezeket a fiatalok.

Milyen színű legyen?

Évtizedekkel ezelőtt szinte csak sárga színű aranyat lehetett kapni, esetenként vöröses színűt volt még lehetőség választani. Éppen ezért előbbi volt a legtöbbet eladott típus.

Most is kaphatók természetesen a sárga aranyból készült termékek, hiszen ezek a klasszikus, hagyományos stílust képviselik, és mivel meleg árnyalatú ezért jobban áll azoknak, akik sötétebb tónussal rendelkeznek.

Fehér arany

A fehér arany a modern stílust képviseli, kevésbé hivalkodó mint a sárga arany. Jelen pillanatban ez a legkedveltebb az eljegyzési gyűrűk közül.

Rozé arany

A rozé ismét nagyon népszerű. Különleges darabokat lehet kialakítani ebből a rózsaszínes aranyból  különböző színű kövekkel. Lehet divatkövető, de éppen nagyon kirívó is.

Köves gyűrűk

A klasszikus gyűrű esetében egy gyémánttal díszített, de minél nagyobb a kő, annál keresettebb a fazon. Akik szeretik az ékszereket, azoknak nyugodtan lehet több köves modelleket választani, aki kevés ékszert hord, annak viszont a letisztultabb stílusú gyűrű való. Népszerű a három köves gyűrű és a kiemelt középső kővel készült eljegyzési gyűrű is.

Ezüst gyűrű

Az ezüstből készült jegygyűrű bár sokféle kivitelben készül, az ezüst alapvetően nem alkalmas jegygyűrűnek, mert sérülékeny és nem olyan tartós mint az arany.

A kő

Az eljegyzési gyűrű szinte csak a gyémántot jelenti, az értékállóságot, tartósságot és az örök szeremet jelképezi. Ma azonban már elfogadott színes kövekkel, cirkóniával díszített eljegyzési gyűrűvel megkérni a választottja kezét.

Praktikusan érdemes figyelembe venni hogy a hölgy milyen életvitelt él, milyen temperamentumú, mi a foglalkozása. Szolidabb megjelenésű vagy inkább szereti a csillogást esetleg kreatív munkát végez, mert akkor látványosabb, több köves gyűrűvel is megkérhetik.

Összegezve: Több lehetőségünk van tehát a gyűrűk terén, hiszen a trend állandóan változik. A hagyományos típusok azonban mindig hódítanak.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)