Van már fotófal az otthonodban? Reméljük igen!

fotófal Kép forrása: Pixabay.com

Egy saját kuckóban minden olyan, ahogyan azt mi előre megálmodtuk, szóval a dekoráció sem képez ez alól kivételt. Nem muszáj követnünk a trendeket, létrehozhatunk valami egészen egyedit és utánozhatatlant, például egy személyes kis fotófalat. Egy igazi fotófalra minden évben felkerülhet valami új, ami egy emlékezetes pillanatot örökít meg.

A következő cikkben most szeretnénk néhány hasznos tippel ellátni, ha még csak most fogalmazódott meg benned a tervezés gondolata. Lássuk, hogyan készítheted el a tökéletes falat!

Családi fotók minden mennyiségben

Nincs különlegesebb egy fotófalnál. Előtte összegyűlhet a család apraja-nagyja, s együtt megemlékezhetünk a legszebb pillanatokról. Az utóbbi időben nagyon is divatba jöttek azok a fotófalak, amelyeken bármit kitehetünk: gyerekrajzot vagy éppen családi fotókból készült vászonképeket. A vaszonkep.hu galériájában egyéb ötletek is várnak ránk, ha nem feltétlenül szeretnénk a családi képeket előtérbe helyezni, hanem inkább a művészi kompozíció vonz minket.

A fal kialakítása a személyiségünket és az otthonunk stílusát kell tükröznie. A minimalista összeállításoktól kezdve, az elegáns variációkon át, egészen a bohém egyvelegekig bármilyen elgondolás mellett voksolhatunk.

Mekkora képek mutatnak jól a falon?

Ez megint a rendelkezésre álló hely méretétől és stílusától függ, de sokszor a kisebb képek nagyobb látványt nyújthatnak nekünk. A 25×25 cm-es vagy a 30×30 cm-es méretek kellemesek a szemnek, ugyanakkor nem kötelező csak egyfajta méretben gondolkozni, s a formákkal is játszhatunk.

Ha nekünk a kisebb és nagyobb képek kombinációja tetszik, az sem probléma, ilyenkor inkább az elrendezést kell nagyon átgondolni, vagyis azt, hogy mit hova teszünk ki! Az is nagy kérdés, hogy hol kapjon helyet maga a fotófal. A gyerekszobában mindenképpen jól néz ki egy ilyen felület, ám a nappaliban és a lépcső melletti falon szintén elegendő helyet találunk, ha ügyesen tervezünk.

A színek varázsa

Dönthetünk a színes és a fekete-fehér képek mellett is. Egy egyszínű falat például kiemelhetünk egy gondosan elhelyezett monokróm kavalkáddal. Számos esetben a sok különböző kép elsőre zavarosnak tűnhet, mégis később megláthatjuk bennük az egységet.

Ha éppen a rendezettség hívei vagyunk, akkor megtervezhetjük a képek méretét, a formákat, sőt alakzatot is kirakhatunk a vászonképekkel.

A legkülönlegesebb megoldás azonban mégis a családfa készítése. Szükség lesz egy falra festett fára, amely tulajdonképpen bármilyen stílusú lehet. Amennyiben megvan az alap, akkor jöhetnek a vászonképek! Ezek lesznek a falevelek az ágak között.

Látod mennyi lehetőséged van? Ne habozz színesebbé tenni a lakást néhány kreatív dekorációs elemmel, például vászonképekkel!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)